12 °C Antwerpen, BE
maandag 20 mei 2024
12 °C Antwerpen, BE
maandag 20 mei 2024

Jeroen Meus zou dit nog één keer met overleden broer willen doen

Jeroen Meus
Foto: VRT

Een dierbare verliezen gaat zonder twijfel gepaard met veel verdriet en een verwerkingsproces. Ook voor Jeroen Meus is dit niet anders. Hij verloor zijn broer aan darmkanker.

Wim hield enorm van muziek. “Volgens mij was Wim de laatste die, in tijden van Spotify en YouTube, nog elke week naar de mediatheek ging om er de nieuwe muziek te ontlenen”, onthult Jeroen Meus aan Humo.

Elke maand maakt hij een playlist en de laatste dateert van december 2021, zijn laatste levensmaand. “Ik luister nu nog vaak naar al de schoonheid die hij samenbracht. Zo spreekt hij nog met mij”, vertelt een gebroken Jeroen.

Ze konden ook uren met elkaar bellen. “Zo’n telefoongesprek duurde standaard langer dan een uur, en heel vaak ging het dan over muziek”, ontdekt Humo.

“In november werd ik overvallen door een zuchtend verlangen: om nog eens zo’n telefoongesprek te kunnen voeren. Eén keer, gewoon één keer! Een absurde wens, natuurlijk: het kan niet meer, en bovendien zou zo’n gesprek alleen maar leiden tot het verlangen naar nóg”, bekent Jeroen Meus.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today