7 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
7 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Jo Hens: “Het kan je uit je lood slaan”

Foto: DPG Media

Tijdens de seizoensfinale van ‘Familie’ in juni werd Niko, gespeeld door Jo Hens, neergeslagen tijdens een bokswedstrijd. Niko kreeg een bijna-doodervaring en vindt het moeilijk om die ervaring met iemand te delen.

Je kan dus wel stellen dat Niko uit het rijk der doden is opgestaan. Hij beweerde tegen Mieke bijna dood te zijn geweest, terwijl hij zich dat intense moment nog steeds heel helder herinnert. Dat zorgt ervoor dat hij nu anders in het leven staat en hij zoekt zijn grenzen op.

Zijn grenzen gaan dan ook bijzonder ver, zelfs tot illegaal kooivechten. “We bouwen verder op wat mijn personage heeft beleefd tijdens zijn laatste bokskamp. Die bijna-doodervaring fascineert Niko zodanig dat hij er voortdurend naar op zoek gaat. Hij wil dat nog eens beleven. En hij denkt dat hij er tijdens zo’n kooigevecht zal geraken”, vertelt Jo in Primo.

Voor Jo is het moeilijk te begrijpen dat zijn personage zo de grenzen opzoekt, puur omdat hij het (gelukkig) zelf nog nooit heeft meegemaakt.

“Maar naar het schijnt kan het je compleet uit je lood slaan en je kijk op het leven veranderen. Je kan er ook niet echt met iemand over praten, dus moet je zelf zien te achterhalen wat je overkomen is. Ik kan me inbeelden dat het iets is waar je bijna hopeloos naar op zoek gaat.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today