9 °C Antwerpen, BE
woensdag 1 december 2021
9 °C Antwerpen, BE
woensdag 1 december 2021

Johny Voners (74) overleden

Johny Voners
@VRT

Dinsdagmiddag is Johny Voners overleden. De acteur zou later dit jaar zijn 75ste verjaardag vieren, maar het mocht niet zijn. Johny Voners overleed aan de gevolgen van een zeldzame kanker.

Dat het slecht ging met Johny dat werd een tijdje geleden duidelijk toen de VRT bekendmaakte dat alle voorstellingen van Johny Voners geannuleerd werden. Bij de openbare omroep besloten ze toen meteen ook de voorbereidingen van de nieuwe afleveringen van ‘FC De Kampioenen’ stop te zetten. “Bij Eén hebben we beslist om de voorbereidingen van de aangekondigde nieuwe FC De Kampioenen-reeks ‘on hold’ te zetten, tot we meer weten over de behandeling van Johny”, liet de openbare omroep een tijdje geleden weten.

Johny Voners is vooral als Xavier Waterslaeghers bekend, een rol die hij in 1990 voor het eerst vertolkte in de tv-afleveringen van ‘FC De Kampioenen’. Ook in de films had Voners een belangrijk aandeel.
In 1966 debuteerde Voners op het scherm in Axel North, nadien zou hij onder andere in ‘Wij, Heren Van Zichem’, ‘Boerin In Frankrijk’, ‘De Collega’s’, ‘Het Pleintje’, ‘Benidorm’ en tal van andere reeksen te zien zijn.

Na 33 jaar huwelijk kwam er in 2006 een einde aan zijn relatie met Janine Bischops. In 2012 trouwde Johny Voners met Annemie, de vrouw met wie hij tot aan zijn dood gelukkig was.

Dinsdagmiddag is acteur Johny Voners in intieme kring overleden. Wij wensen de familie en dierbaren van Johny Voners onze innige deelneming.

Dat Johny Voners enorm geliefd was bij zijn collega-acteurs bewijzen de vele eerbetonen die BV’s delen op sociale media. Een dagschotel zal nooit nog hetzelfde smaken.

De VRT zal uit eerbetoon vanavond de derde film van F.C. De Kampioenen uitzenden om 20:50 op één.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today