22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024

Jong televisietalent in theater: Vegas Aan De Dijle

Vegas Aan De Dijle
© De Proefkonijnen

Vorige maand was het nog prominent in het nieuws: komt het megacomplex Uplace er nu of niet? Het hele dossier lijkt meer en meer op een soap. Voor theaterhuis De Proefkonijnen stof genoeg dus om er z’n nieuw theaterstuk op te baseren: Vegas aan De Dijle.

De nieuwe tragikomedie van het gezelschap concentreert zich op de vraag wat als de toekomst voor de deur staat en je daardoor net datgene kwijtraakt waar je al je herinneringen koestert? Het overkomt namelijk Marcel, de eigenaar van een noodlijdende bloemenkwekerij. Zijn nieuwe schoonzoon heeft grootse plannen waarvoor de familiezaak moet wijken…

Het is de start van een reeks komische gebeurtenissen, maar tegelijkertijd is volgens de auteur, Randall Van Duytekom, de productie veel meer dan dat. ‘Het gaat over de strijd tussen generaties, met daarin heel wat actuele thema’s. Moeten we bijvoorbeeld de ongebreidelde vernieuwing blijven stimuleren of toch een beetje terug naar vroeger? Kiezen we voor snelheid of authenticiteit?’

Wat de cast betreft is het gezelschap in ieder geval niet bang van vernieuwing. Zo strikt het rijzende ster en hoofdrolspeelster uit Gent West: Charlotte Anne Bongaerts. En een ander verrassend debuut: Mathieu Engels, bekend als de blonde helft van de zingende broers Mathieu & Guillaume. Zij worden bijgestaan door ervaren toppers als Ron Cornet, Ken Verdoodt en Jos Dom. De jonge theatermaker Randall Van Duytekom is dan ook erg opgetogen dat hij voor zijn vijftiende theaterproductie zo’n topcast kon samenbrengen.

Vegas aan de Dijle is te zien vanaf 8 februari in theater Het Klokhuis in Antwerpen en belooft nu al een voorstelling te worden zoals je ze niet vaak ziet in de Vlaamse theaters. Absurde humor gecombineerd met een ijzersterk, meeslepend verhaal.

Praktisch

  • Wanneer? 8, 9, 10, 16, 17, 18, 22, 23, 24, 25 februari 2018 om 20u30 / 15u
  • Waar? Theater Het Klokhuis, Parochiaanstraat 4, Antwerpen
  • Tickets? € 17 – € 19
  • Tickets en info: www.deproefkonijnen.be

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today