12 °C Antwerpen, BE
maandag 20 mei 2024
12 °C Antwerpen, BE
maandag 20 mei 2024

Jouwradio draait op 80ste verjaardag alleen Will Tura!

Foto: Peter De Smedt

Veel liefhebbers van Nederlandstalige muziek zullen zondag 2 augustus ongetwijfeld al hebben gemarkeerd op hun kalenders. Will Tura, de keizer van het Vlaamse lied, wordt op die datum 80 jaar oud. Jouwradio laat deze bijzondere dag ook niet onopgemerkt voorbijgaan en zet de dag geheel in het teken van de rijke carrière van de zanger. Zowel de grote Tura-klassiekers als zijn minder bekende pareltjes zullen daarbij worden afgewisseld. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Jouwradio een hele dag aan één en dezelfde artiest wijdt.

“Onvergetelijk” (1959), “Eenzaam zonder jou” (1962), “El bandido” (1966), “Het kan niet zijn” (1969), “Hopeloos” (1980), “Mooi, het leven is mooi” (1989), “Hemelsblauw” (1994)… het is slechts een kleine greep uit de oneindige reeks hits van Will Tura. Op 2 augustus komen ze allemaal voorbij op Jouwradio, samen met een hele stoet minder bekende liedjes uit het omvangrijke Tura-oeuvre. Bovendien zullen ook andere Vlaamse artiesten te horen zijn die door de jaren heen hun eigen vertolking van Will’s nummers opnamen.

De muzikale loopbaan van Will Tura, die verspreid is over een periode van meer dan zestig jaar, staat in het collectieve Vlaamse geheugen gegrift. Dit feestelijke eerbetoon ter ere van zijn tachtigste verjaardag is dan ook zeker op zijn plaats!

Jouwradio is sinds 2006 actief als digitaal radiostation in Vlaanderen. Voor onze luisteraars in binnen- en buitenland brengen we dag in dag uit een gevarieerd aanbod van Nederlandstalige muziek uit Vlaanderen en Nederland. Luisteren kan o.a. via jouwradio.be, internetradiotoestellen en de diverse gratis radio-apps.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today