16 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024
16 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024

Julie Van den Steen breekt volledig tijdens Beat VTM

Julie Van den Steen
@VRT

Julie Van den Steen moest de zwangere Nathalie Meskens vervangen bij Beat VTM. De 27-jarige Julie moest gaan apneuduiken. Probleempje: Julie is bang van alles wat zich onder de zeespiegel afspeelt.

“De eerste meters onder water kreeg ik meteen stekende oorpijn. Daarvoor moest ik zelfs naar een oorarts,” getuigt Julie in Dag Allemaal. Het feit dat het televisiegezicht slechts een maand de tijd had om te trainen, bezorgde haar nog meer stress. “Bij élke training twijfelde ik aan mezelf en wou ik opgeven,” geeft Julie toe. “Ik heb me telkens opgepept om mijn grenzen te verleggen. Ik móest dat gevoel van paniek onder controle krijgen.”

In Humo getuigt de nieuwkomer bij VTM dat ze iedere dag meditatieoefeningen deed om haar angst onder controle te krijgen, maar het mocht niet baten. Tot op het laatste van de trainingen kampte ze met nachtmerries. “Ik bevond me 30 meter onder water en sloeg in paniek omdat ik geen lucht meer kreeg,” aldus Julie in het weekblad.

Julie Van den Steen geeft toe dat het een heel straffe opdracht was. Criticasters die beweren dat de uitdagingen fake zijn, slaan de bal grondig mis, aldus Julie. Uiteindelijk leerde ze om rustig te blijven en kreeg ze de ademhalingstechnieken onder controle. “Die ga ik de rest van mijn leven kunnen gebruiken in stresssituaties,” aldus Julie Van den Steen.

En hoe het uiteindelijk afliep? Julie heeft gedoken! Maar wie de uitdaging wint, zal moeten blijken uit de aflevering met Julie Van den Steen.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today