13 °C Antwerpen, BE
maandag 28 september 2020
13 °C Antwerpen, BE
maandag 28 september 2020

Julie Van den Steen: “ik dacht dat er iets mis met me was”

Julie Van den Steen
Foto: Photo News

Julie Van den Steen vertelt in Flair dat ze op school vroeg zwaar gepest werd. Als tienjarig meisje schreef de presentatrice in haar dagboek dat ze zichzelf “dik en lelijk” vond.

“Ik kreeg op jonge leeftijd al een serieuze groeispurt waardoor ik heupen en borsten kreeg, terwijl in mijn klas enkel maar magere meisjes zaten,” aldus Julie Van den Steen. Toen de pesterijen begonnen begon Julie te geloven dat ze niet mooi was.

“In de modebladen, toen was er nog geen sociale media, en op televisie zag ik ook alleen maar magere modellen en actrices. Daardoor dacht ik letterlijk dat er iets mis was met mij omdat ik er anders uitzag en daar ook nog eens mee werd uitgelachen,” onthult Julie Van den Steen in Flair.

Ook op latere leeftijd bleef ze onzeker over haar gewicht: “Er waren vroeger periodes dat ik het ontzettend druk had op het werk waardoor ik afviel en het feit dat mensen me op die momenten er altijd op wezen dat ik er keigoed uitzag, zorgde ervoor dat ik nog minder wilde eten. Op den duur dacht ik als ik magerder was, dat ik mooier was en dat de mensen me leuker vonden,” geeft Julie toe.

Gelukkig heeft ze dat beeld ondertussen uit haar hoofd gekregen: “want toen ik tien kilo minder woog, voelde ik me eigenlijk tien keer zo slecht als nu. Ik was met niks anders bezig dan vermageren.”

Nu ze die gedachten heeft losgelaten, is het leven van Julie Van den Steen plots veel aangenamer geworden. “Ik krijg nu ook vaak te horen dat ik meer straal en er gelukkiger uitzie,” vertelt een gelukkige Julie Van den Steen in Flair.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today