13 °C Antwerpen, BE
zaterdag 31 oktober 2020
13 °C Antwerpen, BE
zaterdag 31 oktober 2020

Julie Van den Steen: “nooit gedacht dat ik in badpak op tv zou durven komen”

Julie Van den Steen
Foto: DPG Media

Julie Van den Steen getuigde eerder al over het negatieve zelfbeeld waar ze altijd mee gekampt heeft. Toch deed ze voor de omkadering van de voetbalinterland Denemarken-België een interview met Yannick Carrasco in badpak. Julie geeft in Dag Allemaal toe dat ze vroeger nooit in badpak op tv had durven verschijnen.

“Maar ik ben steeds beter gaan beseffen dat ik mijn geluk niet mag laten afhangen van wat ik in de spiegel zie,” vertelt Julie Van den Steen in Dag Allemaal. “Sinds een jaar ga ik een keer of twee, drie per maand naar een psychologe. ‘Laat jezelf toe om je af en toe slecht te voelen’, zegt ze”, getuigt Julie Van den Steen in het weekblad.

“Ik weet dat ik altijd een moeilijke relatie met eten en met mijn zelfbeeld zal hebben, maar dat is op zich niet erg en dat hoeft ook niet noodzakelijk opgelost te raken. De spiegel vermijd ik niet meer,” aldus Julie Van den Steen die onthult dat ze zoveel mogelijk de focus probeert te verleggen van wat ze minder mooi vindt naar wat ze wél mooi vindt. “Soms zeg ik zelfs hardop: ‘Mooie blik vandaag, Julie.’ Dat helpt,” deelt de presentatrice een praktische tip.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today