16 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024
16 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024

K3: “Gelukkig zet Studio 100 ons niet op straat”

K3
© Plopsa

Sinds kort gaan Vlaanderen en Nederland op zoek naar een nieuwe K3-vriendin voor Hanne en Marthe. In Februari 2021 maakte Klaasje bekend dat ze K3 zou verlaten en dat er een nieuw lid voor K3 werd gezocht. Meer dan 20 000 mensen schreven zich in, duizenden mochten auditie komen doen. Daarvan werd nog eens een selectie gemaakt en die audities kunnen we nu zien op televisie. Voor de jury is het niet eenvoudig om te beslissen wie de opvolger van Klaasje kan worden. Geen gemakkelijke klus, zo blijkt wanneer we de audities zien.

Voor Hanne en Marthe kwam het afscheid van Klaasje veel te vroeg. En nog steeds worstelen ze met de gedachte dat Klaasje hen gaat verlaten. “Na zes jaar waren wij volwaardig K3 en dat is serieus zoeken geweest de voorbije jaren”, vertelt Marthe in Het Laatste Nieuws. Hanne vult haar K3-collega Marthe aan: “Mensen hebben ons heel lang als ‘de nieuwe K3’ bestempeld. Sinds kort was die term weg, maar nu moeten we opnieuw beginnen. ‘Misschien moet je nog even wachten? Het is coronaperiode, het is op zich al rustig geweest’, hebben we Klaasje nog gezegd. Maar het had geen zin meer. Haar keuze was gebaseerd op een gevoel waar ze al langer mee zat. Klaasje wil nog zoveel meer doen in haar leven en wil dat vooral nu. Als vriendinnen moet je dat respecteren.”

Ruzie hebben de drie dames zeker niet. “Mocht dat het geval zijn geweest, had je dat trouwens wel gemerkt aan ons. Een punt van frustratie is er nooit gekomen, net omdat Klaasje er zo eerlijk over sprak. We zijn blij dat het op deze manier verlopen is. En dat Studio 100 niet gezegd heeft: ‘Als Klaasje stopt, vliegen jullie ook buiten’”, lachen Hanne en Marthe.

Als het van Marthe en Hanne afhangt wordt de nieuwe K3 heel wat stoerder dan ze nu waren. En daar kan met een jongen verandering in komen. “Klaasje was het meest girly type van ons drie. Zij houdt van speldjes, glitters en veel roze. Marthe en ik waren daar altijd vrij nuchter in. Wat mannelijke energie vinden wij net heel tof. Hij of zij moet gewoon bij ons passen en een groot hart hebben voor kinderen en K3”, vertelt Hanne. En het alternatief voor het bekende regenboogjurkje, is ook al klaar. De dames zijn zo enthousiast dat ze overwegen, als er een man hen komt vervoegen, ze voor de mannelijke versie van het regenboogjurkje kiezen. “

Wij zijn benieuwd!

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today