19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juni 2024
19 °C Antwerpen, BE
zaterdag 22 juni 2024

Karen Damen: “Dat kan ik niet aan”

Foto: VTM

Karen Damen zal je niet snel horen klagen over hoe ze eruit ziet. Natuurlijk zijn er altijd imperfecties die ze misschien liever kwijt is dan rijk, maar ze beseft ook heel goed dat ze een jaartje ouder wordt en dat die imperfecties steeds moeilijker en moeilijker worden om kwijt te spelen.

“Soms ben ik nog een meisje dat nog steeds op zoek is naar aandacht. Hoewel ik daar mijn validatie uithaal, heeft dat niet langer met een gebrek aan zelfverzekerdheid te maken. Want die is er met het ouder worden echt gekomen. Inclusief wat meer rimpels. En ja, natuurlijk mag er nog steeds een kilo of acht af, maar ik kan daar veel beter mee leven dan vroeger. Binnenkort word ik wel al 50…”, zegt ze in De Morgen.

De zangeres heeft het niet meteen moeilijk met het ouder worden, maar wel met wat de toekomst nog zal brengen. Vooral het feit dat het eerstvolgende cijfer daarna een 6 wordt, vindt ze niet zo leuk.

“Dat kan ik niet aan. Het besef dat ik al over de helft van mijn leven zit, vind ik een raar gegeven. Dat vind ik wel moeilijk. Ik heb alles gedaan wat ik wilde, mijn bucketlist is zo goed als leeg. Maar ik leef zo graag. Het enige dat ik echt nog wil doen, is acteren in een serie als Wat als? of Safety First. Zo van die van de pot gerukte situaties heel serieus overbrengen, ja, dat zou ik doodgraag doen. Dat filmen zonder zelf in de lach te schieten, daar zit een uitdaging voor mij in. Ik ben zelf ook zo bij mijn vriendinnen en heb een soort humor waar een flink sarcastisch tintje aan zit.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today