18 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024
18 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024

Karen Damen solo én live op VIER

Karen Damen
© VIER

Het VIER-programma ‘Karen maakt een plaat’ volgt Karen en haar entourage een jaar lang op weg naar haar eerste soloalbum. Van bij haar wilde idee, de eerste contacten met muzikanten tot het eindproduct: haar plaat én haar allereerste soloconcert in de Lotto Arena.

Zeventien jaar lang K3. Alles werd voor haar gedaan en met het razend populaire meidentrio bereikte ze alles wat ze kon bereiken. Maar op haar 42ste wil Karen Damen nóg meer. Ze gaat eindelijk voor haar grote droom: een (solo)plaat maken. Om die droom te realiseren heeft Karen zich exact een jaar gegeven. Op 16 maart 2018 laat Karen die eigen plaat op de wereld los in de Lotto Arena.

Maar: hoe máák je een plaat? Want nu staat ze er alleen voor. Wat voor plaat zal ze maken? Haar smaak is op zijn zachtst gezegd eclectisch: van rock en country, over Marco Borsato tot trance en folky pop. Welke namen uit haar gigantische telefoonboek kan ze bellen om te helpen? Want die zit vol met haar nationale en internationale helden.

Maar vooral: waarom waagt ze zich in godsnaam aan dit moeilijke nieuwe hoofdstuk? Ze heeft al de grootste zalen laten vollopen, verkocht miljoenen albums en ook haar tv-carrière loopt gesmeerd. Op die vraag weet ze wél al het antwoord: omdat ze deze droom al sinds 1981 koestert. En ze niet anders kan dan dit risico te nemen. In haar eentje.

Karen maakt een plaat – Vanaf 7 februari elke woensdag om 20u35 bij VIER.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today