3 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 januari 2022
3 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 januari 2022

Karen Damen waarschuwt voor oplichters!

Karen Damen
© VIER

Sven Ornelis en Anke Buckinx hadden vanmorgen in hun Ochtendshow op Joe, Karen Damen aan de lijn. Karen ontdekte onlangs dat er een Facebookprofiel van haar bestond dat persoonlijke gegevens van mensen vroeg in ruil voor VIP-tickets voor haar concerten. Op die manier verloren een aantal mensen heel wat geld; iets wat Damen ten zeerste betreurt.  

“Ik had doorgekregen dat er een nepprofiel van mij was. Dat gebeurt wel vaker, dus ik trek me dat niet meer aan”, vertelde Karen. “Maar nu leek het heel echt. Dat nepprofiel vroeg persoonlijke gegevens aan mensen, die nu geld kwijt zijn, rond de 40 euro. Ik heb meteen een klacht neergelegd en contact gehad met Federal Computer Crime Unit. Ik wil echt dat er iets aan gedaan wordt. Ik vind het niet oké. Iemand troggelt geld af van mensen onder mijn naam.”

Het profiel op Facebook werd meteen verwijderd, maar niet lang daarna verscheen er alweer een nieuw profiel.  Volgens Regi Penxten, die ook al eens zoiets meemaakte, is het hopeloos.  “Ik heb al vijf profielen laten verwijderen. Net hetzelfde systeem en mensen die geld kwijt zijn.”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today