20 °C Antwerpen, BE
maandag 15 augustus 2022
20 °C Antwerpen, BE
maandag 15 augustus 2022

Karl Vannieuwkerke over zijn gevecht tegen kanker: “ik zou het nu anders aanpakken”

Karl Vannieuwkerke
Foto: Photo News

Karl Vannieuwkerke kreeg in 2014 te horen dat hij kanker had. Toen hij terugkwam van ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven duurde de rit meer dan drie keer zo lang als normaal.

“Onderweg ben ik een paar keer gestopt om te wenen en vrienden te bellen: hoe pak ik dat aan? Maar thuis had ik mezelf onder controle”, onthult het Sporza-gezicht in Dag Allemaal.

“Als je zoiets heftigs meemaakt, maak je keuzes. Wie betrek ik daarin, wie wil ik daar niet mee belasten. Ik heb één keer m’n vrouw, kinderen en ouders samengeroepen en de feiten koelbloedig verteld. ‘Trek het jullie niet te veel aan, laat mij maar doen.’ Achteraf bekeken was dat niet de juiste manier van aanpakken”, blikt Karl Vannieuwkerke terug op hoe hij zijn gevecht tegen kanker heeft aangepakt.

“Ik hield me sterk en deelde weinig, waardoor zij met een grote onzekerheid achterbleven. Ik heb die nooit weggenomen”, geeft Vannieuwkerke toe in Dag Allemaal. “Ook al woog ik 15 kilo minder, had ik geen smaak meer en kon ik niet meer eten, ze zagen me voortboeren alsof er niets aan de hand was. Niemand zei iets, ook al omdat ik er zo slecht uitzag. Maar dat was nu eenmaal mijn manier om het te verwerken en ze wilden me dat niet afnemen.”

Sinds hij de kanker heeft overwonnen, is de kwaliteit van zijn leven enorm verhoogd, onthult Vannieuwkerke in het weekblad: “Ik geniet veel meer en ben ook vriendelijker voor mijn omgeving en voor mezelf. Ik ben veel milder geworden. Er is een leven voor kanker en een erna”, aldus Karl Vannieuwkerke in Dag Allemaal.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today