18 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024
18 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024

Katrien De Ruysscher: “Ik voelde dat de volgende ochtend heel erg”

Foto: VRT

Het is een beetje een trend om alcohol uit je leven te bannen. Een glaasje op tijd en stond kan natuurlijk geen kwaad, maar een leven zonder alcohol kunnen wij ook alleen maar toejuichen.

Ook ‘Thuis’-actrice Katrien De Ruysscher heeft alcohol uit haar leven gebannen en drinkt al maanden geen alcoholische drankjes meer. En dat kan ze alleen maar toejuichen.

“Het was niet meteen een evidente keuze om te maken, want ik dronk graag een glas en was er altijd graag bij op feestjes. Aperitieven was één van mijn favoriete hobby’s en ik dacht dat een wijntje na een lange werkdag normaal was. Een glas alcohol hoorde bij gezelligheid”, vertelt ze in Primo.

Katrien was geen probleemdrinker en genoot vooral in de zomer en op vakantie van een glaasje alcohol en een aperitief. Al moet ze toegeven dat alcohol wel een plek had gekregen in haar leven.

“Ik keek ook telkens uit naar dat aperitiefmoment of momentje van alcohol. Ik voelde ’s ochtends ook duidelijker dat het de avond ervoor iets te gezellig was geworden. Dat wilde ik niet meer. Ik wilde mijn leven anders invullen en dus besloot ik om te stoppen.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today