4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 6 december 2022
4 °C Antwerpen, BE
dinsdag 6 december 2022

Ketnet-reeks 4eVeR krijgt remake in Nederland

Forever
© VRT/Ketnet

De populaire reeks 4eVeR die al sinds het voorjaar van 2016 op Ketnet te zien is, krijgt een remake in Nederland op de kinderzender NPO Zapp.

4eVeR is, na D5R, al de tweede realistische fictiereeks op Ketnet die met succes moeilijke thema’s bespreekbaar maakt bij kinderen en jongeren. Beide Ketnet-reeksen werden gemaakt in samenwerking met Awel, aanspreekpunt voor kinderen en jongeren.

In 4eVeR volgen we de vriendschap tussen vier tieners die bij elkaar in buurt wonen. De vier tieners groeien op in heel verschillend samengestelde gezinnen. 4eVeR focust op de familierelaties en op de vriendschap tussen de vier. De jongeren en hun families beleven veel plezier, maar worden ook geconfronteerd met moeilijke momenten, problemen en tegenslagen. Awel reikte thema’s aan die bij jongeren leven en die via de realistische fictiereeks op een laagdrempelige manier aangekaart worden. Thema’s die aan bod komen in 4eVeR zijn onder meer verliefdheid, onzekerheid, pleegzorg, pesten op school, leven in een nieuw samengesteld gezin, mediawijsheid, armoede, depressiviteit, discriminatie, enz.

4eVeR op Ketnet is een productie van ScheMa producties. In Nederland wordt #FOREVER gemaakt door Stepping Stone voor Avro Tros / NPO 3 Zapp.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today