22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 21 juli 2024

Klaasje, Hanne en Marthe worden stripfiguren

K3
Foto: Studio 100

Een leven als stripfiguren hadden de meiden van K3 nog niet, maar daar komt binnenkort verandering in.  Het eerste album verschijnt in november bij Standaard Uitgeverij. 

Het idee om K3 in stripverhalen te laten opdraven is niet nieuw.  Tussen 2000 en 2008 werden 17 stripverhalen uitgebracht met de toenmalige K3’tjes in de hoofdrol.  Nu krijgen Klaasje, Hanne en Marthe dus ook papieren alter ego’s.

Het eerste verhaal van de nieuwe K3′tjes zal ‘K3 Roller Disco’ heten, net als een televisiereeks die later dit jaar ook op VTM te zien zal zijn. Tekenaar Dirk Stallaert zal zorgen voor de getekende versies van de K3-meiden. Ook Jacques Vermeire zal een rol spelen in de stripreeks. Zijn personage heet Marcel en zal zowel in de televisiereeks als in de stripreeks een belangrijke rol spelen.

Ook De Nachtwacht krijgts een eigen strips. De stripreeks rond de Ketnetserie wordt ook uitgegeven bij Standaard Uitgeverij. Het eerste album met de avonturen van de vampier, de weerwolf en het elfje staat gepland voor februari 2019.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today