17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024
17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024

Koen Crucke: “De kilo’s zijn erbij gekomen door het faillissement van de opera”

Daar moest snel iets aan veranderen

© Tom Bergs

Koen Crucke is niet alleen Meneer Spaghetti uit ‘Samson en Gert’, hij is ook operazanger van beroep. Opera zingen was zijn leven en hij deed dat verschillende jaren aan de opera van Gent. Toen die opera failliet ging, ging het ook mis met Koen. Hij liet zich gaan en zocht troost in eten en alcohol.

“Veel van mijn collega’s hadden in de opera getekend voor een vaste benoeming, waren op ‘disponsibiliteit’ geplaatst en mochten nergens anders gaan werken. In rui kregen ze en deel van hun loon uitbetaald dat wel elk jaar minder werd. Ik weigerde dat papier te tekenen en dat is mijn geluk geweest”, doet Koen zijn verhaal in Dag Allemaal.

Na dat faillissement openden Koen en Jan een café, en de kilo’s vlogen eraan. “Ik dronk mee met de klanten die me trakteerden. Ik heb ooit in één weekend negen flessen champagne gedronken, maar ik was geen alcoholist. Ik hield controle en at tussendoor om niet dronken te worden. Maar dat werd nefast voor mijn conditie. Ik kreeg vanalles last en het verdict van de dokter was hard. “Als je zo verder doet, leef je geen jaar meer’. Dat gaf de doorslag en ik begon drastisch te vermageren.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today