12 °C Antwerpen, BE
dinsdag 30 mei 2023
12 °C Antwerpen, BE
dinsdag 30 mei 2023

Koen Wauters: ‘ik word elke dag kwader op hem’

Foto: VTM

Het had een mooi einde van het jaar kunnen worden voor Koen Wauters. Zo zou zijn boek ‘Koen in Dakar’ gelanceerd worden, stond de finale van ‘The Voice’ gepland en zou Koen starten aan zijn veertiende Dakar.

Maar de Dakar-race gaat jammer genoeg niet door want de wagens van Koen werden afgekeurd. En dat maakt hem nog altijd erg kwaad.

“Eigenlijk word ik elke dag kwader op die gast van de pre-keuring die ons – op mail, nota bene – verzekerde dat het allemaal conform was. Hij had op de hoogte moeten zijn van alle nieuwe richtlijnen. Had hij ons eind september verwittigd, hadden we nog alles in orde kunnen brengen”, zegt Koen in Dag Allemaal.

Koen vond nieuw materiaal kopen iets te duur en dus hadden ze hun Dakar-auto’s van 2012 opgefrist met enkele nieuwe onderdelen. Sinds vorig jaar valt de Dakar onder de bevoegdheid van de FIA en die wist Koen en zijn ploegmaat te vertellen dat hun auto’s niet conform waren volgens de regels.

“Wij zwaaiden nog met die pre-keuring, maar dat haalde niets uit. We hebben nog met zeven monteurs plus een lokaal team twee dagen en nachten aan de auto’s gewerkt, maar het mocht niet baten.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today