9 °C Antwerpen, BE
vrijdag 1 maart 2024
9 °C Antwerpen, BE
vrijdag 1 maart 2024

Koen Wauters leeft al 18 jaar met tinnitus

Foto: Photo News

“Ik heb al 18 jaar tinnitus, ik heb dus altijd een piep in mijn oren”, vertelde Koen Wauters in ‘De Zomer Van’ op VTM. ‘En vorig jaar heb ik een pechske gehad tijdens de 24 uur van Zolder, gecombineerd met twee optredens. Mijn oortje is vlak voor het instappen een beetje uit mijn oren gekomen en ik heb dus héél veel lawaai binnengekregen. Dat voelde alsof ze een bokaal op uw hoofd zetten en ik zag ook mensen iets zeggen tegen mij, maar ik hoorde alleen een soort gemompel. Ik was héél erg in paniek toen, écht in paniek. Zo echt denkende van ‘dit komt niet meer goed’. Ik ben niet meteen de gast die snel panikeert, maar dat moment was écht scary”, geeft Koen Wauters toe.

En die dag had Koen Wauters dus nog twee optredens en dat was voor hem geen cadeau. “En dan besef je pas echt hoe zwaar je je gehoor nodig hebt, wij allemaal trouwens. Maar als je dan nog eens in de muziek zit en je moet alles echt goed kunnen horen….”
Koen kan zijn zin niet afmaken, op dat moment komt er een wagen voorbij en die produceert heel wat decibels, meer dan zijn oren kunnen verdragen.

De tinnitus is een hel voor Koen Wauters, het tast zelfs zijn goed functioneren aan. “Elke keer als ik in de stilte kom, dan beginnen mijn oren meteen te fluiten. Dus een beetje radio of een beetje tv op hebben staan is altijd wel leuk. Ik ga alleen maar slapen als ik écht écht moe ben”, besluit Koen Wauters.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today