22 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024

Koen Wauters: “We hadden geen vooruitzichten” 

Foto: VTM

Er staat niet alleen een drukke eindejaarsperiode te wachten voor Clouseau, ook tijdens de zomer staan er heel wat concerten gepland. Koen Wauters en Kris Wauters bruisen van de energie en hebben er ontzettend veel zin in. 

Dat ze ooit zo’n gigantisch succes zouden hebben in Vlaanderen hadden de twee broers nooit verwacht en zeker niet na hun aperitiefconcert om 11 uur ’s ochtends in 1984. 

“Het zou een eenmalig concert worden. Er is heel veel toeval gemoeid met Clouseau. Ik herinner me het moment dat de groep ongeveer uit elkaar lag. Ik zong nog bij twee andere groepjes. Bij Clouseau was ik niet de leadzanger. Kris zong ook. En Bob (Savenberg, red.) en onze zus Veerle. Clouseau was een va-et-vient van muzikanten. We repeteerden, dronken daarna een pint en dat was het. We hadden geen vooruitzichten”, zegt Koen in Het Laatste Nieuws. 

Nadien kregen ze reactie van Jokke Kerkhofs, de organisator van Marktrock. Kris had hem een cassette gegeven en een brief geschreven. 

“’Laat ons spelen, ge moet ons niet betalen.’ Uiteindelijk is het dankzij Vaya Con Dios dat we daar konden staan. Zij hadden juist een wereldhit met Just a friend of mine en ze waren te duur geworden. Toen de vraag kwam, was Koen er eigenlijk uit. We zijn hem officieel gaan vragen om terug te komen. Met de belofte dat hij de enige zanger mocht zijn. Op zo’n groot podium heb je iemand nodig om vooraan te staan en met zijn gat te draaien.” 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today