19 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024
19 °C Antwerpen, BE
woensdag 29 mei 2024

Kristel Verbeke slaakt noodkreet: “Dat zorgt voor frustratie en tranen.”

Kristel Verbeke
Foto: VRT/Wim Van de Genachte

Kristel Verbeke trekt aan de alarmbel. Als voorzitter van het Kinderrechtencommissariaat wordt de voormalige K3-zangeres geconfronteerd met de gevolgen van de coronacrisis en de lockdown voor onze jeugd.

“We vergeten hen al te vaak te vragen wat voor hen belangrijk is”, vertelt Kristel in Dag Allemaal. Onze jeugd heeft het immers zwaar in deze pandemie. “77% van de kinderen en 64% van de jongeren verveelt zich vaker en voelt zich eenzamer door corona. Daar móeten we alert voor blijven.”

Kristel Verbeke meent dat we ook respect moeten tonen voor hun bekommernissen, hoe futiel die ook lijken. Zo wordt haar eigen dochter Nanou 16 jaar in januari. Zij ligt er wakker van dat ze haar sweet sixteen niet zal kunnen vieren.

“Als het dat maar is”, denken we dan al snel als volwassene, beseft Kristel. “Maar een tiener vindt dit wél belangrijk, dus mogen we dat niet zomaar wegwuiven.”

Jongeren moeten als tieners stilaan hun eigen vrijheid ontdekken. “Maar door de maatregelen zitten ze constant samen thuis. Ik zie zelf hoe dat al eens voor frustratie en tranen zorgt”, klinkt het bij Kristel Verbeke in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today