9 °C Antwerpen, BE
vrijdag 25 september 2020
9 °C Antwerpen, BE
vrijdag 25 september 2020

Kürt en Roel winnen 2 Sterren Restaurant!

2 Sterren Restaurant
© Medialaan/VTM

Roel Vanderstukken en Kürt Rogiers zijn de winnaars van 2 Sterren Restaurant 2018. Hun restaurant Stove in Leuven werd op donderdag door Sergio Herman en recensenten Luc Hoornaert en Willem Asaert uitgeroepen tot het beste restaurant.

Zijn ‘smeuske’, de langoustines à la Sergio Herman, het frisse dessert met perzik: Roel kreeg er in de finale haast niets dan lovende woorden voor van de jury. Sergio zag in Roel een echte chef die gepassioneerd is door food. Een passie die zich volgens Willem Asaert vertaalde in mooi gepresenteerde borden, vol smaak. “Van een zeer hoog niveau.” En ook Kürts kwaliteiten in de zaal ontgingen de jury niet. “Kürt is een geboren gastheer”, zei Sergio. “Je zou kunnen zeggen dat hij het charisma heeft van een grote maître d’hôtel. Hij is het niet, maar hij heeft het wel”, vulde Willem aan. Het besluit van de jury om Roel & Kürt tot winnaars uit te roepen, was dan ook unaniem.

Ook Roel en Kürt blikken met een warm gevoel terug op hun culinair avontuur. “Dit is toch iets speciaals”, klonk het bij Roel. “Het heeft Kürt en mij dichter naar mekaar toe gebracht. Ik blijf er ook van overtuigd dat een restaurant runnen iets is wat ik erg graag zou doen. We gaan dit enorm missen, maar zullen er nog lang van nagenieten.”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today