7 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
7 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Kürt Rogiers: “Ik ben dan niet honderd procent mezelf”

Foto: VTM

Stel je voor, je ligt in het ziekenhuis en plots staat Kürt Rogiers als verpleger aan je bed. We kunnen ons goed inbeelden dat heel wat vrouwen (en mannen) eerst even zouden schrikken, maar nadien heel blij zouden zijn dat iemand als Kürt hen komt verzorgen.

Natuurlijk kreeg Kürt tijdens zijn weken als stagiair zorgkundige veel vragen over ‘Familie’. Maar hij stond daar natuurlijk niet als zijn personage Lars aan het ziekenhuisbed, maar wel als zichzelf.

“Ik hoor van mensen dat ze een andere Kürt zien. Meestal kruip ik als acteur in de huid van zelfverzekerde figuren, en als presentator ben ik ook niet honderd procent mezelf. Je zit nog altijd in een keurslijf, in een wat artificiële omgeving. Het publiek heeft me al lang niet meer in een omgeving gezien die blendt met hoe ik zelf ben. Zorgzaam, warm en liefdevol”, klinkt het bij Kürt in Story.

De acteur stond op de afdeling waar mensen liggen die een orgaan moeten krijgen. En dat is geen makkelijke afdeling. Maar huilen heeft Kürt gelukkig niet gedaan.

“Ik heb niet gehuild, omdat ik geen tegenslag heb gezien. Mensen krijgen een tweede leven. Op voorhand hebben die patiënten zwaar afgezien, maar nu krijgen ze – na jaren wachten – eindelijk een nieuwe nier of pancreas. Ik zal niet zeggen dat er een feeststemming heerst, want zo’n transplantatie blijft een pittige operatie, maar iedereen is wel heel goedgehumeurd.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today