5 °C Antwerpen, BE
maandag 22 april 2024
5 °C Antwerpen, BE
maandag 22 april 2024

Kürt Rogiers: “Ik gedroeg me als een player”

Foto: DPG Media

Er is steeds meer te doen over gender, terwijl dat vandaag de dag eigenlijk geen punt meer mag zijn. De tijden veranderen, de wereld zou ook zoveel mooier geworden moeten zijn.

Kürt Rogiers gaf een hele tijd geleden een interview aan Het Nieuwsblad waarin hij vertelde over zijn vrouwelijk kantje.  “Behandel elke vrouw als een lady, had moeder me al geleerd op mijn zesde. Ik heb dat ooit eens gezegd tegen een toiletjuffrouw in de Zoo, Jij bent ook een lady, die wist niet wat haar overkwam”, vertelt Rogiers in Het Nieuwsblad.

“Dat ik vandaag mijn vrouwelijke kant enorm omarm, is daaraan te danken. Als jonge adolescent vond ik dat een vloek. Ik ging naar een jongensschool en zag dat ik weinig had met de dingen waar mijn leeftijdsgenoten mee bezig waren. Voetbal, wheelies doen op de fiets, stoer doen rond de meisjes. Dan kwam ik: getriggerd door poëzie, theater, in contact met mijn emoties. Dan voel je je wel het buitenbeentje”, geeft de acteur en presentator toe.

“Ik weet nog dat ik mijn eerste schaamharen kreeg en doorhad dat dat de eerste tekenen waren van man worden. Pas toen werd ik ook wakker voor het andere geslacht en dat was toch wel een tegenvaller. Meisjes vonden vooral de stoere jongens leuk, die de show stalen. Ik heb dat toen gecompenseerd door de stoere macho uit te hangen”, reageert Kürt Rogiers.

In Familie zien we Kürt Rogiers als een vrouwenverslinder, de echte Kürt staat wat dat betreft mijlenver van zijn personage Lars. Kürt is gelukkig getrouwd met Els en heeft twee prachtige dochters. “Vandaag vind ik het wel leuk om mijn zachtere kant op te zoeken of zoals vandaag in een heel vrouwelijke context toch mannelijk te zijn. Die clash tussen de geslachten, dat is toch superspannend?”, besluit Kürt Rogiers.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today