18 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024
18 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 juli 2024

Kürt Rogiers: “Niemand had angst in zijn ogen”

Foto: VTM

Kürt Rogiers zal zijn deelname aan ‘Een Echte Job’ niet snel vergeten. Hij kwam terecht als zorgkundige op de dienst abdominale transplantatie. Daar ontfermen ze zich over de mensen die een nieuw orgaan nodig hebben.

“En vanaf dag één werd ik voor de leeuwen gegooid. Eerst was het patiënten wassen, eten geven en uit hun bed halen, maar nadien mocht ik ook al baxters steken en medicatie geven. Net als wonden verzorgen. Je moet weten dat dat vaak gigantische littekens zijn, maar ik vond het een voorrecht om die te mogen verzorgen. Het schrikte me niet af. Ik was enkel bang om verkeerde inschattingen te maken. Maar gelukkig hield Ine, mijn stagebegeleider, me goed in de gaten. Er kon niets fout gaan en dat is dus ook niet gebeurd”, zegt Rogiers tevreden in Story.

Voor de patiënten was het natuurlijk ook even vreemd opkijken toen er plots een BV aan hun bed stond. Dat verwachten ze natuurlijk niet meteen.

“Maar ze reageerden heel positief. Niemand had angst in zijn ogen. Ze herkenden me meteen. Nochtans moest ik steeds een mondmasker dragen, maar zodra ik begon te praten, wisten ze snel wie hen aan het verzorgen was. Sommigen waren ook trouwe kijker van Familie en dan wilden ze weten wat er nog allemaal ging gebeuren in de reeks.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today