7 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
7 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Laatste ‘ja’s’ gaan de deur uit in Belgium’s Got Talent

Belgium's Got Talent
© Medialaan/VTM

Met nog één auditieaflevering én één Golden Buzzer – die van Laura en Koen – te gaan, is het vrijdag 6 april alles of niets voor de kandidaten. Wie verovert op de valreep nog drie ‘ja’s’ van de jury?

“Ik denk dat ik al piano kon spelen nog voor ik kon stappen”: Davide erfde de liefde voor piano van zijn moeder, die pianolerares is. Zijn virtuositeit demonstreert hij vrijdag met een aartsmoeilijk stuk, dat hij deels geblinddoekt speelt. Davide’s enige struikelblok: hij is erg zenuwachtig en dat slaat meteen op zijn handen… Muziek, en dan vooral rapmuziek, is ook de grote passie van Matthias. Als alleenstaande vader schrijft hij voornamelijk over zoontje Ryan, zijn nummer 1. Zijn tekst gaat bij kersverse papa Stan Van Samang dan ook recht naar binnen.

De 13-jarige Sterre  lijdt aan dyspraxie, waardoor ze moeilijkheden heeft met coördinatie en motoriek. Ondanks die beperking kan ze als geen ander hoelahoepen. Terwijl ze danst, blijft haar hoepel dan ook moeiteloos draaien. Daar heeft Stan alleen maar respect voor: “Ik kan niet dansen en niet hoelahoepen, laat staan beide tegelijk”. Maar dát moet hij toch eerst eens bewijzen op het podium, meent Sterre. De hoelahoep is maar één van de attributen die de jonge Aya gebruikt tijdens haar act. Haar grote droom is om wereldkampioene ritmische gymnastiek te worden. Ze hoopt dat haar deelname aan Belgium’s Got Talent haar een stapje dichter in die richting kan brengen.

Acrobatische rock-‘n-roll is dan weer de specialiteit van de Lady BE’s. Ze waagden vorig jaar al hun kans in Belgium’s Got Talent, maar haalden de studioshows toen net niet. Intussen hebben ze intensief getraind en hun choreografie geperfectioneerd. Is dat genoeg om dit jaar wel met 3 ja’s naar huis te gaan? Project Crew is de laatste danscrew die het beste van zichzelf komt geven. De 10 meisjes brengen een energieke hiphopchoreografie, waarmee ze de jury hopen te verbluffen.

Meer danstalent is er van Jay-Jay. Hij kwam bijna 2 jaar geleden vanuit Syrië naar België, maar spreekt ondertussen vlot Nederlands en dat valt ook de jury op: “Neem daar eens een voorbeeld aan, Dan!”. Hoewel Jay-Jay nog nooit dansles volgde, leerde hij zichzelf hiphop en popping aan, met succes. Latinduo Leen en Angelo heeft dan weer bakken ervaring: de twee dansen al 7 jaar samen en wonnen 3 keer de Belgische titel. Tijdens hun auditie brengen ze een mix van de drie snelste dansen: chacha, samba en jive. Kan de jury hun waanzinnige tempo bijhouden?

Geert (32, Oelegem) is een singer-songwriter, die Nederlandstalige nummers schrijft met een komische noot. Hij treedt af en toe op in kleine zaaltjes, maar dat is niets vergeleken met de gigantische Stadsschouwburg. “Mijn droom is nu al uitgekomen”, zegt hij als hij het podium betreedt. De 52-jarige Marc (52, Merksplas) kreeg pas vorig jaar de smaak voor muziek te pakken. Hij besloot les te volgen in de muziekschool en koos voor klassieke zang. Met zijn auditie hoopt hij anderen te kunnen inspireren.

De laatste kandidaat van het seizoen is Piet (24, Kuringen). Hij studeerde onlangs af als ingenieur, maar wil zijn carrière over een heel andere boeg gooien. Als hij vertelt wat hij komt doen, is Stan meteen op zijn hoede: mentalisme. Eén gekleurde dobbelsteen is alles wat hij nodig heeft om de jury van zijn sokken te blazen…

Na de laatste audities is het tijd voor volgende fase in Belgium’s Got Talent: de wervelende studioshows. De 5 Golden Buzzers hebben hun plaats daar al verdiend, maar welke andere acts gaan ook door? Een volledig overzicht kan je meteen na de aflevering ontdekken op vtm.be.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today