19 °C Antwerpen, BE
woensdag 5 oktober 2022
19 °C Antwerpen, BE
woensdag 5 oktober 2022

Leah Thys heeft duidelijke boodschap voor makers van Thuis: “komaan mannen, ik ga mijn rol spelen!”

Foto: PhotoNews

Het nieuwe seizoen van Thuis begon met een héél straffe aflevering waarin de kijker al meteen afscheid moest nemen van ‘Leo’, gespeeld door Walter Moeremans. Leo stierf op zijn huwelijk met Marianne (Leah Thys) en verdwijnt zo na dertien jaar uit de populaire serie.

Voor Leah Thys kwam de fictie akelig dicht bij de tragische gebeurtenissen die ze enkele maanden geleden zelf moest doorstaan. De actrice verloor haar echtgenoot aan corona en belandde ook zelf een tijdje in het ziekenhuis. Toch liet Leah Thys er geen twijfel over bestaan: het scenario zou gevolgd worden zoals het voorzien was.

Uiteraard gingen de makers van Thuis in dialoog met Leah Thys. Kon ze het wel opbrengen om dergelijke scenario nog te spelen na wat ze zelf had moeten doorstaan? Maar daar was de actrice duidelijk in…

“Leah was heel duidelijk: ‘komaan mannen, ik ben een actrice, en ik ga mijn rol spelen’”, onthult Thuis-producer Hans Roggen in Het Laatste Nieuws. “Ze wil hier al haar métier in steken. Want al komen sommige verhaallijnen héél dicht bij onze acteurs: Leah is Marianne niet.”

Hans Roggen geeft in Het Laatste Nieuws ook nog mee dat Leah Thys deze verhaallijn met een ‘bijzonder grote fierheid’ tot leven brengt: “Want Leah heeft het in het verleden vaak genoeg gezegd tegen de acteurs in opleiding, aan wie ze lesgeeft: ‘met elke kras op je ziel word je een betere acteur’”, klinkt het bij Thuis-producer Hans Roggen in Het Laatste Nieuws.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today