7 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
7 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Leah Thys is na corona nooit meer volledig hersteld 

Foto: VRT

Heel wat mensen die besmet raakten met corona hielden er blijvende ongemakken of schade aan over. Ook Leah Thys weet hier alles van.  

“Sinds mijn man en ik besmet raakten met het coronavirus, is mijn ademhaling nooit meer helemaal hersteld”, vertelt ze aan Primo.  

Toch is er een plaats waar ze er nagenoeg geen last van heeft en dat is: op de set van ‘Thuis’. “Wanneer ik op de ‘Thuis’- set sta, heb ik op miraculeuze wijze nauwelijks last van mijn ademhaling”, aldus Leah.  

Na het overlijden van haar man werd het voor Leah ook heel moeilijk om haar leven terug op te nemen. “Acteren heeft er ook voor gezorgd dat ik niet in bed blijf liggen. Elke dag dat ik op de set ben, weet ik dat het een goeie dag zal zijn”, bekent ze in Primo. Voor haar dus de perfecte afleiding.   

Het gemis is enorm, vooral ’s avonds wanneer ze alleen in het grote bed ligt. Op dat moment wordt ze overvallen door herinneringen. Een goeie roman lezen helpt om haar gedachten te verdoven. “Sinds het overlijden van mijn man leef, of beter gezegd overleef ik van dag tot dag”. 

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today