12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024
12 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 mei 2024

Leah Thys wil na haar overlijden terug één worden met de natuur 

Foto: Peter De Smedt

Twee jaar geleden verloor ze haar man maar de moed om haar huis volledig op te ruimen en zijn papieren en boeken een nieuwe bestemming te geven vond Leah Thys nog niet.  

“Jos heeft een enorme verzameling boeken en papieren achtergelaten, wat dat organisatieproces bemoeilijkt. Hoewel ik soms de drang voel om een lenteschoonmaak te houden, ontbreekt het me nog aan energie”, aldus Leah. 

Uiteraard is het verdriet ook nog lang niet weg. “Vooral ’s avonds. Alleen in dat grote bed… Als ik niet nog wat lees tot de letters voor mijn ogen beginnen dansen, word ik overvallen door herinneringen”, verneemt Primo van Leah Thys. 

Naast het verdriet zijn er ook alle bijkomende vragen over hun eigen dood die de kop op steken bij mensen die een dierbare verloren hebben.  

Ook Leah Thys heeft daar een eigen visie op. “Als Stier zijnde, een aardeteken, heb ik er geen bezwaar tegen om begraven te worden. Laat de insecten zich dan maar in de handen wrijven omdat er een lekker buffet ligt. Zo word ik opnieuw één met de natuur. Dat vind ik een mooie gedachte”, geeft Leah mee in Primo.  

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today