7 °C Antwerpen, BE
vrijdag 23 februari 2024
7 °C Antwerpen, BE
vrijdag 23 februari 2024

Leen Dendievel: “Ik ben op zoek naar diepgang”

Leen Dendievel
Foto: Photo News

Het zijn pittige maanden geweest voor Leen Dendievel. Zij speelde de voorbije maanden mee in ‘Frank wordt Francine’, een theaterstuk van Het Prethuis. Nu de zomer eraan komt, ligt het allemaal even stil en kan Leen eventjes vakantie nemen.

Leen wordt heel vaak gecast voor komische rollen, maar dat hoeft voor haar geen must te zijn. Ze wil ook wel eens graag iets anders proberen. Een zwaar stuk, iets dat dieper graaft, dat zou ze wel zien zitten.

“Zeker met ouder worden ben ik op zoek naar diepgang. Het stuk van Het Prethuis lijkt een billenkletser, maar het heeft die diepere lagen toch ook”, vertelt ze aan Primo.

Als acteur of actrice probeer je altijd overtuigend over te komen. Daarvoor heb je niet meteen veel empathie nodig, maar wel een groot inlevingsvermogen.

“De ene keer gaat dat al beter dan de andere keer. We blijven mensen, hé. We zijn geen robotten. Hoe eerlijker en puurder ik kan spelen, hoe beter het gaat. Een goeie acteur of actrice is niet iemand die op commando de tranen kan laten rollen, vind ik. Het is veel meer dan dat.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today