15 °C Antwerpen, BE
zondag 15 november 2020
15 °C Antwerpen, BE
zondag 15 november 2020

Lentekriebels in de keuken van Sandra Bekkari

Sandra Bekkari
© Medialaan/VTM

De lente lijkt met het winterweer van de komende dagen nog heel ver weg, maar in de keuken van Sandra Bekkari is het één en al lente wat de klok slaat.

Op maandag staan twee groenten centraal in Open Keuken, ook al zijn ze misschien iets minder bekend: pastinaak en witte rammenas. Ze worden verwerkt in een pittige soep. Nadien is Sandra helemaal in haar nopjes: “Burrata is mijn guilty pleasure, dus ik kijk héél erg uit naar het volgende gerecht”. De romige kaas verwerkt ze in een Italiaanse lunchsalade op basis van parmaham en gegrilde groenten.

De lente staat voor de deur op dinsdagavond en dus maakt Sandra alvast twee gerechten die doen wegdromen naar de zon. Ze start met een pittige Marokkanse tajine van kalkoen. Een yoghurt-munt dressing zorgt voor de frisse toets. Daarna trekt Sandra naar het Oosten voor een speciale kruidenmix. “Die kan je aan gerechten toevoegen, maar ook aanlengen met olie voor op toast.” Multifunctioneel!

Woendag is Anna, de dochter van Sandra, jarig. Volgens Sandra is ze een “chocovoor”, een fervente chocolade-eter. Vandaag staat er dus alleen maar zoetigheid op het menu: granolasnacks met pure chocolade en gezonde chocopasta met hazelnoten.

Donderdagavond zet Sandra twee brooddozen klaar, die ze vult met allerlei gezonde lunchideetjes: beestige boterhammen, gevulde pitabroodjes, tonijnsalade,… Aan inspiratie geen gebrek!

Zeeduivel is de vis van het jaar. Sandra bereidt hem op de laatste dag van de werkweek met zuiderse groenten en een olijventapenade. En voor wie vrijdagavond gelijk staat aan chips, zorgt ze voor volkoren tortillachips met een zachte dip van geroosterde pompoen.

Open Keuken met Sandra Bekkari, elke weekdag om 18u bij VTM.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today