22 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024

Lesley-Ann Poppe waarschuwt voor de gevaren van sociale media

Foto: VTM

Sinds de komst van sociale media, vliegen de haatberichten aan het adres van bekend Vlaanderen in het rond. Ook Lesley-Ann Poppe kreeg te maken met de giftige berichten van Vlaanderen. Zowat iedereen in Vlaanderen heeft een mening over haar, en deelt die dan ook graag met de rest van Vlaanderen. “De ene keer vinden ze mij te dik, de andere keer te mager. Wie haat berichten stuurt, blokkeer ik gewoon”, zegt Lesley-Ann in Story.

Poppe zegt wel dat de negatieve reacties in de minderheid zijn en dat ze zich ook niet te veel van de reacties aantrekt. Toch heeft dat er voor gezorgd dat ze de sociale media wat mijdt. “Ik heb liever echt contact met mensen. Zelf werk ik nu met een social media manager. Ik gebruik het dan ook nog alleen uit commercieel oogpunt.”

Lesley-Ann hoopt dat mensen haar voorbeeld volgen en proberen zich zo weinig mogelijk aan te trekken van alle haatdragende reacties die er te lezen zijn op het internet. Maar ze snapt dat het niet altijd even eenvoudig is, zeker niet voor jongeren. “Als ouder is het heel belangrijk om je kind daarin goed te begeleiden. Ze mogen hun zelfbeeld niet laten afhangen van wat anderen over hen schrijven. Want die persoon kent jou niet en zit gewoon zelf slecht in zijn vel”, aldus Lesley-Ann.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today