13 °C Antwerpen, BE
zondag 23 juni 2024
13 °C Antwerpen, BE
zondag 23 juni 2024

Liedjesschrijver van Clouseau’s hit ‘Nobelprijs’ excuseert zich

Clouseau
Foto: Warner Music

Stefaan Fernande mag dan misschien geen belletje doen rinkelen bij het grote publiek, maar bij de artiesten zelf zal de liedjesschrijver ongetwijfeld gekend zijn. Fernande is verantwoordelijk voor hits als Porselein (Yasmine), Scars (Stan Van Samang), Dum Tek Tek (Hadise) en eveneens voor Nobelprijs van Clouseau. En het is voor dat laatste nummer dat Stefaan Fernande zich excuseert op Radio 1.

Nobelprijs was het eerste nummer dat Stefaan Fernande schreef voor Clouseau en het nummer werd meteen een echte klassieker. Maar in het nummer sloop een foutje en ondertussen heeft die fout zich volledig ingeburgerd in Vlaanderen.

Koen Wauters zingt het nummer met een doffe ‘e’ in ‘Nobelprijs’ en dat is incorrect. Stefaan Fernande geeft op Radio 1 toe dat de fout zijn verantwoordelijkheid is.

“Er was met Koen zelf weinig discussie over hoe je Nobelprijs uitspreekt. Maar dan is Jan Hautekiet erbij geroepen”, verduidelijkt de songwriter op Radio 1. “Ik dacht ook oprecht dat het Nobelprijs was naar Alfred Nobel en niet Nobèl. Ik dacht dat dat een verfransing was van de naam.” Maar Google leerde Fernande uiteindelijk dat het wel degelijk om Alfred Nobel gaat, met de klemtoon op bel.

De fout is ondertussen zo ingeburgerd dat zelfs Martine Tanghe het tijdens Het Journaal fout uitsprak. “Sorry dus aan iedereen die ik het woord Nobelprijs hiermee verkeerd liet uitspreken”, slaat Stefaan Fernande mea culpa op Radio 1.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today