27 °C Antwerpen, BE
maandag 15 augustus 2022
27 °C Antwerpen, BE
maandag 15 augustus 2022

Lieve Blancquaert uitgescholden: “hij vond me een seksist en respectloos”

Foto: VRT

‘Let’s talk about sex’ is het nieuwe programma van fotografe Lieve Blancquaert op één. Ze trekt de wereld rond om er te praten met mannen en vrouwen over hoe zij omgaan met liefde, relatie en seks. Er wordt geen enkel thema gemeden en Lieve probeert zoveel mogelijk aan bod te laten komen.

En dat gaat niet zonder slag of stoot gepaard. Lieve ontdekte dat er nog heel wat werk aan de winkel is wanneer het gaat over deze onderwerpen. Maar ook in Vlaanderen moet er nog heel wat veranderen, zo blijkt uit een mail die Lieve mocht ontvangen na de aflevering over Brazilië.

“De man die me mailde vond me een seksist en respectloos omdat ik toonde dat Braziliaanse vrouwen graag pronken met hun sexy lichaam. Ik was daar even niet goed van. Maar zo was het wel duidelijk dat die man mijn programma duidelijk niet goed had begrepen”, verduidelijkt Lieve in Story.

Blancquaert hoopt in ieder geval dat er een tweede seizoen van het programma mag komen. Ze heeft ook al een heleboel nieuwe taboes klaar waarover het programma kan gaan. Zo denkt ze onder andere aan polyamorie, aseksualiteit en de obsessie rond maagdelijkheid.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today