7 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024
7 °C Antwerpen, BE
zondag 21 april 2024

Lieven Scheire: “toen besefte ik dat ik een therapeut moest zoeken…”

Foto: VRT

Lieven Scheire vertelde in Het Nieuwsblad over zijn fobieën waarvoor hij uiteindelijk een psychotherapeut moest raadplegen. “Al van kleins af had ik paniekaanvallen,” vertelt de presentator.

Uiteindelijk mondden die fobieën uit in een gegeneraliseerde angststoornis en claustrofobie in zijn puberteit.

Ondertussen heeft Lieven Scheire zijn fobieën onder controle, maar nog steeds gaat hij elke één of twee maanden naar zijn gedragspsycholoog gaan. “Omdat ik het boeiend vind hoe mijn gedragspsycholoog met kleine observaties mij inzichten geeft. Bijvoorbeeld waarom ik werk laat liggen. Daarvan weet ik nu dat het komt uit een soort faalangst,” aldus Lieven Scheire.

Zijn angsten domineerden soms ook zijn leven. “Ik heb vliegreizen vermeden uit angst. En door claustrofobie nam ik zelfs tien jaar geen trein. En ik ben één keer van een vliegtuig gestapt. Ze haalden de slurf al van de deur toen ik zei: ‘Het zal toch niet gaan’. Weten dat ik anderhalf uur daar niet weg kon, ging niet,” gaf Lieven Scheire openhartig toe in Het Nieuwsblad. Al beseft hij ondertussen dat zoiets het slechtste is wat je kan doen voor je fobie.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today