14 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
zondag 19 mei 2024

Lize Feryn schrikt van racistische en seksistische opmerkingen

Lize Feryn schrikt van racistische en seksistische opmerkingen

Foto: VRT

Dat de communicatiefilter van sommige mensen niet goed gekalibreerd is, hoeft niemand te verbazen. Mensen spuien steeds vaker ongecontroleerd hun gal en frustraties op sociale media, en daar stoort Lize Feryn zich enorm aan. De 29-jarige actrice, die ook actief is als model en een modelabel runt, laat zich hierover uit in Billie, een weekendbijlage van Gazet Van Antwerpen.

Ze vindt dat mensen zich meer mogen schamen voor wat ze schrijven op sociale media. “Sommigen hebben geen filter en durven echt alles schrijven: onbeleefde, seksistische en racistische dingen passeren geregeld in mijn feeds. De schaamte is stilaan totaal verdwenen. Vroeger schreef iemand zo’n opmerkingen onder een pseudoniem, tegenwoordig typen ze hun ergernissen onder hun echte naam”, reageert Lize gefrustreerd.

Soms gaat ze ook op onderzoek uit en klikt ze door op de profielen van dergelijke haatposters. “Dan zie je daar plots een foto van een man met zijn kleindochter. Ik heb dan medelijden met dat kind. Je kan maar hopen dat zij nooit complexen heeft over haar lichaam, of met een zwart lief naar huis komt.”

Als een uitspraak haar echt tegen de borst stoot, laat Lize het niet na om erop te reageren om de poster ervan op zijn plaats te zetten. “Ik kan niet tegen racistische uitlatingen. Door er niet op te reageren, wil dat zeggen dat we ze gedogen. Dat is ook een foute mentaliteit”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today