14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
zaterdag 25 mei 2024

Luk Alloo emotioneel door nieuw project: “die verhalen hakken er stevig in”

Luk Alloo
© Medialaan/VTM

Met het nieuwe ‘Alloo’ maakt Luk Alloo weer beklijvende televisie. “Kleine en grote verhalen van mensen die me ontroeren”, vertelt de 58-jarige Luk Alloo in Story.

“Gesprekken aan de keukentafel over het leven, over pijnpunten, hoop, veerkracht…” vertelt Luk Alloo. “Eigenlijk is het leven toeval: je moet heel veel geluk hebben om er zonder schade en pijn door te stomen.”

Luk Alloo gaat in gesprek met mensen die ondanks veel ellende positief blijven: iemand in de schulden, een vrouw die al dertig jaar met anorexia nervosa kampt en helaas ook mensen die te vroeg afscheid zullen moeten nemen van het leven. “Het ontroert mij dat zij allemaal hun verhaal bij mij willen doen. Ik maak dan ook tijd om uitvoerig met hen te praten”, aldus Luk Alloo.

En soms wordt het heel aangrijpend en dat raakt ook Luk Alloo zelf: “Soms word ik emotioneel, ja, maar dat wil niet zeggen dat je me op tv ziet huilen”, onthult Luk in Story. “Het is niet makkelijk, met mensen praten die nog maar een jaar of twee te leven hebben of een psychiatrisch verleden hebben. Die verhalen hakken erin”, geeft Luk Alloo toe.

Toch is het televisie met een lach en een traan. Luk Alloo zal zichzelf immers niet verloochenen: “Er wordt ook gelachen, hé”, benadrukt Luk Alloo. “Ook uit een negatief verhaal kun je iets positiefs halen. Maar we moeten de realiteit en de echte verhalen niet schuwen.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today