21 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024
21 °C Antwerpen, BE
donderdag 20 juni 2024

Luk Alloo gaat opnieuw op zoek naar de liefde

Luk Alloo
© Medialaan/VTM

Op donderdag gaat Luk Alloo opnieuw op zoek naar de liefde in al zijn facetten.  Na een eerste geslaagde aflevering vorige week, blijkt ook deze keer dat op liefde geen leeftijd, ras, kleur of geaardheid staat.

Joeri  en René zijn 2 jonge kerels. Ze zijn samen opgegroeid en al 25 jaar de beste vrienden. Het zijn twee sportieve binken die gek zijn op fitness en een gezonde levensstijl. Op hun salontafel ligt het handboek van jonge singles ‘Think And Grow Rich’. Single, want de mannen hebben op dit moment geen vriendin. Gelukkig hebben ze mekaar. “Een goede vriend is beter dan een relatie”, zegt René, “Joeri zal me nooit voor iets laten staan”. Joeri is zes maand geleden gedumpt door zijn vriendin en vraagt zich echt af wat de meerwaarde is van liefde. Toch voelen ze de druk, want “voor je 30ste moet je gesetteld zijn, toch?”. Hun vriendschap primeert. Ze hebben dan ook op dezelfde plek dezelfde tattoo: een roze flamingo. Maar ze zijn niet ‘voor de mannen’.

Martin is een kunstenaar. Zijn favoriet model is zijn vriendin Bianca. Al verschillen ze 30 jaar in leeftijd, toch zijn ze al vier jaar samen. Ze ontmoetten mekaar gewoon op straat. Hij nodigde haar uit om eens naar zijn schilderijen te kijken, en van het een kwam het ander. Vier dagen per week wonen ze samen. “De basis voor een goede relatie”, zegt Bianca, “het houdt het allemaal boeiend, je hebt heel veel te vertellen tegen mekaar”. Ondanks het leeftijdsverschil zien ze hun leven niet zonder mekaar.

Luk ontmoet Benoit, een jonge schrijver die met vier vrienden in een gemeenschapshuis woont. Na zijn laatste relatie wil hij nu single blijven. Hij wil geen beloftes meer maken aan vrouwen, want hij houdt niet van de verplichtingen. “Ik wil mijn zin kunnen doen”. Benoit geeft toe dat hij in zijn laatste relatie domme dingen deed. Omdat hij de druk voelde, deed hij impulsief de verkeerde dingen. Nu heeft hij af en toe een stormachtige nacht met een meisje. Ook daar komen soms gevoelens bij naar boven, maar daar weigert Benoit op in te gaan.

Ronny heeft de zware spierziekte ALS en gaat snel achteruit. Zijn vrouw Sonja probeert hem zoveel mogelijk bij te staan, ook nu hij al een maand in het ziekenhuis ligt. Ze beseffen allebei dat Ronny nooit meer naar huis zal keren, tenzij om te sterven. Toen hij de eerste symptomen kreeg, wachtte hij veel te lang om naar de dokter te gaan. Nu kan hij nauwelijks nog bewegen. “Maar hij blijft vechten, als een leeuw”, zegt Sonja, “dat doet hij voor mij”. Hun liefdesverhaal is vrij uniek. Sonja is de zus van Ronny’s eerste vrouw. Op haar sterfbed vroeg de zus aan Sonja om voor Ronny te zorgen. Dat deed ze, en de vonk sloeg over.

In Moorsel stapt Luk een frituur binnen, en sprokkelt hij bij de klanten naar hun eigen liefdesverhaal. Tussen de grote met mayonaise en de bitterballen polst hij naar liefde, vriendschap en seks. Ook uitbaatster Veronique brengt haar eigen verhaal. Op haar 17de moest ze trouwen. Het was van moeten, maar ze verloor haar eerste kind. Na de geboorte van haar tweede dochter, werd Serge langdurig ziek en depressief. Hij zag het leven niet meer zitten. Maar hun liefde loodste hen er door. Ondertussen zijn Serge en Veronique al 37 jaar samen.

Alloo En De Liefde, donderdag 26 april 2018 om 21u45 bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today