15 °C Antwerpen, BE
zondag 15 november 2020
15 °C Antwerpen, BE
zondag 15 november 2020

Luk Wyns artistiek gelukkig dankzij Gamma-radiospotjes

Luk Wyns
© Medialaan/2BE

De langslopende reclamespot van het land: zo zou je de radiospotjes voor doe-het-zelf-keten Gamma het best kunnen omschrijven.  Dit jaar is het precies 25 jaar geleden dat Bomma Backeljauw – bij wijze van eenmalig probeersel – voor het eerst ging shoppen in de bekendste klusjeszaak van Vlaanderen.

Dankzij het vaste inkomen van Gamma doet hij op artistiek vlak al jaren alleen nog maar zijn zin.  De spotjes neemt Wyns op in zijn eigen studio van zijn huis in Schoten.  Geholpen door zijn zoon Jonaz komen de spotjes die niet langer dan twee minuten duren tot leven.  Inspreken en monteren van de spot kost de acteur en zijn zoon amper een half uur.

Wyns neemt maandelijks een tweetal spotjes voor Gamma op en dat doet hij nu al 25 jaar lang.  “Mocht je al die spotjes na elkaar monteren, kom je aan meer dan drie uur gekwebber van de familie Gammermans,” zegt Luk.  Nog altijd is de Gamma-spot volgens de metingen van reclameregie VAR één van de populairste bij de luisteraars. En het einde is nog niet in zicht.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today