22 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024
22 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024

Lynn Van den Broeck: “Dan voel ik pas de spanning van het live gebeuren”

Foto: VTM

Tot 9 juni is Lynn Van den Broeck te zien in de theatervoorstelling ‘Lady Agatha’ waarin ze de hoofdrol mag vertolken. We kennen haar vooral als actrice in ‘Thuis’, maar het liefst staat ze op het podium om te acteren.

“Theater blijft mijn grootste passie. Ik ben blij dat ik minstens één keer per jaar op de planken sta. Het is thuiskomen voor mij. Tv is fijn, maar in dit stuk kan ik gaan voor de reacties vanuit de zaal en de spanning van het live gebeuren. Ik wil het publiek meenemen naar een andere wereld”, zegt Lynn in Primo.

In het stuk vertelt Agatha Christie hoe ze schrijfster is geworden. Daarbij kreeg ze de steun van haar ouders, iets wat niet evident was in die tijd. Het stuk bevat veel humor maar neemt de kijker mee naar de sleutelmomenten in het leven van Christie.

“Ze werd geboren in 1890 en leefde natuurlijk in een compleet andere tijd dan ik. Al snel werd ze een uitgesproken feministe. Agatha was een uitzonderlijk literair talent. Ik geef haar gestalte met veel enthousiasme en moet daarbij letten op mijn houding. Ik nam ook haar verzorgde taal over. Alles moet kloppen, dat maakte deze rol net zo uitdagend.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today