9 °C Antwerpen, BE
vrijdag 1 maart 2024
9 °C Antwerpen, BE
vrijdag 1 maart 2024

Maarten Cox krabbelt recht na moeilijke periode: “mijn lichaam zei stop”

Maarten Cox krabbelt recht na moeilijke periode: “mijn lichaam zei stop”

Foto: Radio2

Trouwe kijkers van tv-plus of luisteraars van Radio 2 zullen Maarten Cox zeker kennen. Maarten nam in 2004 deel aan Idool en behaalde daar een mooie 6de plaats. De afgelopen jaren bracht hij tal van leuke Nederlandstalige nummers uit en stond hij geregeld op een podium in Vlaanderen. Maarten leefde aan 120/ uur en nam alles aan wat er op zijn pad kwam.

“Ik durfde geen jobs te weigeren, bang om mijn plaats te verliezen. Ik kan ook moeilijk ‘nee’ zeggen, daarvoor ging ik al een tijdje naar de therapeut. Zij waarschuwde mij dat ik in de gevarenzone zat, dat ik het zo niet meer lang zou volhouden. Maar ik heb haar advies altijd naast mij neergelegd en gedacht: ik kan dit wel, ik ben nog jong. Mij kon het niet overkomen, maar plots zei m’n lichaam: stop! Toen moest ik toch toegeven dat het niet meer ging”, doet Maarten zijn verhaal in Dag Allemaal.

Maarten moest ingrijpen en besloot om het werk even neer te leggen. “En dat was erg moeilijk. Ik ben zelfstandige, niet werken betekent geen inkomen. Da’s wellicht ook de reden waarom ik zolang ben doorgegaan. Voor je het weet werk je heel de tijd door en heb je al twee jaar geen vakantie meer genomen. Op een gegeven moment wreekt zich dat gewoon.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today