17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024
17 °C Antwerpen, BE
dinsdag 18 juni 2024

Man Birgit Van Mol door oog van de naald

Foto: DPG Media

Birgit Van Mol en haar man René vieren dit jaar hun 25ste huwelijksverjaardag. Dat doen ze dit jaar op reis, een eerste reis sinds jaren. Want René is ziek en heeft de meest ergste vorm van Mixed Connective Tissue Disease. 

Goede periode wisselen af met minder goede perioden en dat belemmert het koppel in hun dagelijkse bezigheden. Maar gelukkig zit René nu in een goede periode en kan een reisje er vanaf.

“Mijn cardioloog, die ik normaal om de drie maanden zie, zei onlangs dat ik pas over een half jaar moet terugkomen. Ook van de reumatoloog en de longspecialist kreeg ik positieve berichten, al blijf ik voorzichtig”, zegt hij in Dag Allemaal.

Nu René ziek is, vraagt dat een aanpassing in hun leven. Het gezin moet anders gaan leven en er wordt gekeken van dag tot dag.

“Toen ik de diagnose kreeg dacht ik echt dat ik dood zou gaan. Er zat een tumor zo groot als een vuist in mijn linkerlong. De dokters gaven me ook maar 5% kans om te overleven. Ik had zelfs alles al geregeld bij de notaris en de muziek voor mijn begrafenis uitgezocht.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today