1 °C Antwerpen, BE
donderdag 30 november 2023
1 °C Antwerpen, BE
donderdag 30 november 2023

Marcel Vanthilt op zoek naar de eeuwige jeugd in ‘Op naar de 100!’

Marcel Vanthilt
© VRT/Eén

Vanaf woensdag 15 mei is Marcel Vanthilt het gezicht, het lichaam en het lijdend voorwerp van de nieuwe reeks Op naar de 100! 

Daarin reist Marcel de wereld rond, op zoek naar methodes om zijn veroudering te stoppen en misschien zelfs om te keren. De reden? Marcel is 60 geworden en daar is hij niet blij mee. Statistisch gezien is hij begonnen aan het laatste kwart van zijn leven. Genetisch gezien kan het nog vele kanten uit: Marcels vader stierf op zijn 65ste, zijn moeder daarentegen is 95 jaar geworden.

“Op naar de 100!” was trouwens een geliefde uitspraak van Marcels levenslustige moeder. Met haar motto in het achterhoofd begint Marcel – zelf vader van twee tienerzonen, die hij natuurlijk zo lang mogelijk wil zien opgroeien – aan zijn queeste naar de eeuwige jeugd. Die zoektocht doet Marcel niet alleen. Hij laat zich begeleiden door dokters, voedings- en verouderingsexperten van over de hele wereld. Een jaar lang stelt hij zijn lijf en zijn geest ter beschikking van de wetenschap en ondergaat hij als proefkonijn allerlei behandelingen.

Al na het allereerste onderzoek blijkt Marcels conditie zorgwekkend. Er is dus werk aan de winkel. Hij laat onder meer zijn vet bevriezen en zijn brein onderzoeken. Hij krijgt een hormonenkuur voorgeschreven en mediteert op oud-Japanse wijze. En om zich voor te bereiden op het onvermijdelijke, oefent Marcel zelfs met een doe-het-zelfkit voor euthanasie en ondergaat hij zijn eigen begrafenis.

Wat kunnen we doen om vrolijk en gezond 100 jaar of zelfs ouder te worden? En zal Marcel erin slagen om tegen het eind van de reeks ‘jonger’ te worden? De antwoorden brengt hij 8 weken lang in Op naar de 100!

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today