19 °C Antwerpen, BE
vrijdag 18 september 2020
19 °C Antwerpen, BE
vrijdag 18 september 2020

Margriet Hermans: "ik heb zelfmoord willen plegen"

Margriet Hermans
© VRT/Eén

Margriet Hermans vertelt in De Morgen openhartig over haar psychisch lijden. Eenzaamheid is haar grootste angst, geeft Margriet Hermans toe. “Ik kan heel goed alleen zijn, dagen aan een stuk, zonder probleem, maar het gevoel opgesloten te zitten in mezelf zou ik echt nooit meer willen meemaken,” klinkt het bij Margriet.

Margriet Hermans vertelde eerder in Die Huis op één al dat ze een zelfmoordpoging achter de rug heeft. “Psychisch lijden is heel erg. Eén keer heb ik zelfmoord willen plegen, maar eigenlijk wilde ik niet dood, ik wilde van die demonen af,” getuigt Margriet in De Morge.

Margriet Hermans geeft toe dat ze een eenzame strijd vocht tegen haar depressie. “Mijn broers begrijpen nog altijd niet waarom ik destijds niets over mijn depressie verteld heb. Maar je moet daar alléén doorheen. Je familie kan je niet helpen. Ze kunnen niet in je hoofd kruipen. Je kunt je alleen laten helpen door professionelen.”

De presentatrice geeft toe dat ze een erg emotioneel persoon is. “Ik huil gemakkelijk maar het is ook rap weg. Ik ben een emotioneel iemand. Ik lach veel, maar ik huil ook veel. Vaak uit onmacht of frustratie wanneer ik iemand uit zijn problemen wil helpen en het lukt mij niet,” getuigt Margriet Hermans in een openhartig interview in De Morgen.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today