17 °C Antwerpen, BE
maandag 2 oktober 2023
17 °C Antwerpen, BE
maandag 2 oktober 2023

Margriet Hermans: “Ik was er niet gelukkig mee”

Margriet Hermans: “Ik was er niet gelukkig mee”

Foto: DPG Media

De 68-jarige Margriet Hermans is nog steeds een podiumbeest. Met haar warme stem die zich menig genre eigen kan maken, deed ze mee aan het recentste seizoen van ‘Liefde voor Muziek’. Daar werd ze herontdekt door haar vroegere fans, maar ook door de jeugd. Ze gaf onlangs een interview aan Nu, de weekendbijlage van Het Nieuwsblad. 

Op de opmerking dat haar nummers niet echt veel bekendheid genoten, antwoordt ze formeel. “Je hebt gelijk, mijn muziek is inderdaad niet goed gekend. Ik vind dat jammer, want ik heb destijds toch wel enkele pareltjes uitgebracht vind ik”, zegt ze. 

Een van haar bekendste nummers, ‘Alle mannen zijn zo lelijk als ik jou zie’, was eigenlijk eerder een gimmick. “Ik vind dat eigenlijk niet eens een liedje en verre van mijn beste werk”, vertelt ze daarover.

Destijds had Margriet verschillende opdrachten lopen, waardoor het haar vaak aan tijd ontbrak om de dingen naar haar zin te doen. “Ik had platen die ik contractueel moest maken, maar waarvoor ik kwalitatief geen invulling vond door tijdsgebrek. En als je bullshit maakt, dan draait de radio dat niet. Best logisch”, aldus een nuchtere Margriet.

“Ik was er zelf niet gelukkig mee, maar kon er weinig aan veranderen”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today