20 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 september 2021
20 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 september 2021

Margriet Hermans in diepe rouw: “ik heb heel veel verdriet gehad…’

Margriet Hermans
© VRT/Eén

De coronacrisis is verre van voorbij, al beseft niet iedereen dat blijkbaar. Sommigen hebben het op de sociale media zelfs over een hoax. Een zware klap in het gezicht van de vele slachtoffers en de familie van mensen die overleden zijn aan de gevolgen van Covid-19.

Eén van de mensen die tijdens de coronacrisis afscheid van een dierbare moest nemen is Margriet Hermans. Zij vertelde daar eerder al over tijdens een interview, maar recent kwam de dood van haar broer Jan ook ter sprake in ‘De Rotonde’ op Radio 2.

“Jan had al een aantal overbruggingen gekregen en een stent om de bloedtoevoer naar zijn hersenen te verzekeren. Maar de laatste maanden kloeg hij veel over zijn geheugen. Dat was helemaal weg, voelde hij”, vertelde Margriet Hermans aan Christel Van Dyck. “Hij dacht aan dementie, maar de neuroloog liet weten dat er met zijn hersenen niets mis was. Het moest aan de bloedtoevoer naar de hersenen liggen. Dat is geconcludeerd in februari. Een gewone scan was niet voldoende, er moest een MRI gemaakt worden. En toen brak die corona uit en werden al die onderzoeken zomaar met enkele maanden uitgesteld, tot ergens in augustus. Te laat dus”, reageert Margriet.

De dood van Jan hakte er diep in bij Margriet  Hermans. “Ik heb heel veel verdriet gehad, maar ik troost mij met de gedachte dat hij op een heel mooie manier is gestorven, zonder pijn. Hij zat in zijn stoeltje in de keuken de krant te lezen. Ik herinner mij nog perfect de datum. Het was op de verjaardag van mijn jongere broer, 12 juni, en hij stuurde nog een whatsapp berichtje ‘Rik, proficiat met je verjaardag’. Geen halfuurtje later belt mijn schoonzus naar een andere broer, Jef, ‘ik denk dat Jan dood is’. Ik zei, dat kan toch niet. Ik ben toen met nog een andere broer zo snel mogelijk naar daar gereden, de MUG gebeld – die er sneller was dan wij trouwens – maar toen ik hem zag liggen, wist ik het meteen. Te laat. Ze hebben echt werkelijk het licht uitgedaan.”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today