3 °C Antwerpen, BE
dinsdag 28 november 2023
3 °C Antwerpen, BE
dinsdag 28 november 2023

Margriet Hermans over donkere periode: “ik kampte met depressie”

Margriet Hermans
© VRT/Eén

Margriet Hermans blikt in Primo terug op een moeilijke periode waarin ze worstelde met een depressie.

“Als kind was ik een optimist”, blikt de zangeres terug op haar jeugdjaren. “Ik beet me elke dag vast in het leven. Ik heb zelden of nooit ‘nee’ gezegd in m’n leven. Maar ik heb ook heel wat woelige watertjes doorzwommen”, geeft Margriet toe in Primo.

“Lange tijd kampte ik met een depressie. Mensen dachten dat het kwam omdat ik dik was, maar er was niet één reden voor mijn donkere gedachten”, verduidelijkt Margriet in het weekblad. “De constante was wel dat ik me gestraft voelde door mijn lichaam.”

“Tijdens sollicitaties kozen ze altijd voor de slanke blondine. En dat terwijl ik wist dat ík beter was. Ik voelde me lange tijd onbegrepen en ondergewaardeerd”, onthult Margriet Hermans die zich evenmin geruggesteund voelde door haar toenmalige partner.

“Mijn toenmalige vriend maakte het alleen maar erger. In plaats van me peptalk in te lepelen wilde hij van mij een vrouw aan de haard maken. Maar een huismus zijn is niet de aard van het beestje. Mijn ambitie was sterker dan dat”, klinkt het bij Margriet Hermans in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today