13 °C Antwerpen, BE
maandag 18 oktober 2021
13 °C Antwerpen, BE
maandag 18 oktober 2021

Margriet Hermans vloekt: “dat denigrerende toontje altijd”

Margriet Hermans
© VRT/Eén

Margriet Hermans hekelt het aanbod op de nieuwe cultuurzender Podium 19. “Volkse komedies of Niels Destadsbader zullen waarschijnlijk niet te zien zijn op Podium 19”, bevestigt Olivier Van Raemdonck, woordvoerder van het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon in Dag Allemaal. “Maar we ondersteunen de commerciële cultuur- en evenementensector ook met andere initiatieven”, aldus de woordvoerder.

Maar daarmee kan Margriet Hermans niet overtuigd worden. “We hebben al zovéél initiatieven genomen”, zucht de 66-jarige Margriet in Dag Allemaal. “Maar er wordt iedere keer op een denigrerend toontje gesproken, terwijl we verdorie zestig procent van Vlaanderen bereiken. En toch worden we niet serieus genomen. De regering spreekt liever met elitaire clubjes.”

En dan zullen de woorden van Gunther Broucke, één van de initiatiefnemers van Podium 19, niet meteen als muziek in de oren klinken bij Margriet Hermans: “Die frustraties over een denigrerende behandeling komen misschien een beetje voort uit een calimero-reflex”, repliceert Broucke in Dag Allemaal.

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today