7 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024
7 °C Antwerpen, BE
donderdag 25 april 2024

Marianne Devriese over dochtertje Pippa: “ik weet dat dit erg klinkt”

Marianne Devriese
@Showbizzsite.be

Marianne Devriese praat in Story openhartig over haar vijfjarige dochtertje Pippa die aan een zeldzame ontwikkelingsstoornis lijdt. Voor het gezin was de lockdown een heftige periode want het medisch pedagogisch kinderdagverblijf Merlijn waar Pippa verblijft, moest de deuren sluiten. “Plots viel alle structuur en zorg weg, van kinesitherapie tot logopedie”, vertelt Marianne in Story.

Eenvoudig waren die weken niet. “Pippa heeft autistische kenmerken waardoor ze het wegvallen van structuren en extra prikkels moeilijk kan verwerken en ze vaak storend gedrag stelt.” De omgang met haar zussen Ava en Lina verloopt daardoor niet altijd even makkelijk.

Toch is Pippa een heel vrolijk, lief en innemend kind, vertelt een trotse mama. Marianne wil haar dochter ook niet als ‘ziek’ bestempelen. “Ik noem het geen ziekte maar een aandoening. Haar levensverwachting is ook normaal.”

Maar of Pippa ooit zelfstandig zal kunnen leven blijft een open vraag. Zo mag ze volgend jaar naar het buitengewoon onderwijs, maar de plaatsen zijn daar beperkt. “Het zal sowieso wennen zijn om Merlijn achter te laten. Een veilige bubbel die wegvalt, want ze kan er ook in de schoolvakanties terecht”, aldus Marianne Devriese in Story.

“Ik kan me niet voorstellen dat ik in de zomer twee maanden met Pippa thuis zal zitten. Dat klinkt erg, maar mensen die Pippa één of twee dagen hebben meegemaakt, begrijpen wat ik wil zeggen. Ze heeft gespecialiseerde opvang nodig”, verduidelijkt Marianne Devriese in Story.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today.

* verplicht in te vullen
Entertainment Today