15 °C Antwerpen, BE
woensdag 30 september 2020
15 °C Antwerpen, BE
woensdag 30 september 2020

Martine Jonckheere terug in Familie

martine jonckheere
© Medialaan/VTM

Geen Familie in de zomer, maar dat betekent niet dat achter de schermen niet keihard gewerkt wordt aan het nieuwe seizoen. Een seizoen waarin Martine Jonckheere opnieuw haar opwachting maakt…

Marie-Rose De Putter keert (even) terug naar Familie en daar is haar alter ego Martine Jonckheere enorm blij mee. “Mijn man zei dat ik een ander mens was toen ik na de eerste draaidag thuiskwam. Ik mag terug doen wat ik graag doe.”

Ongeveer drie jaar geleden werd Martine Jonckheere plots ontslagen bij Familie.  Zowel voor haarzelf als voor haar fans kwam haar vertrek als een donderslag bij heldere hemel. “Ik heb het er heel moeilijk mee gehad en heb lang gezocht naar een oorzaak”, zegt ze daarover. “Dat ontslag was een slag in mijn gezicht. Ik had in mijn leven nauwelijks een auditie gedaan en rolde van de ene rol in de andere. Voor velen staat oud gelijk aan out.”

De afgelopen jaren was Martine niet meer te zien op het scherm.  “Ik heb geprobeerd om in mijn hoofd tot rust te komen en mij met allerlei dingen bezig te houden, behalve acteren.” Waarom ze dan toch terugkeert naar ‘Familie’? “Om verschillende redenen. De jobs liggen niet meer voor het grijpen op mijn leeftijd. Daarnaast geloof ik in de verhaallijn, maar ook omdat die terugkeer wel iets heeft ‘hersteld’.” Haar terugkeer is misschien niet permanent, voorlopig gaat het om een tijdelijke rol. “We zien wel wat er na deze drie maanden gebeurt. Ik ben blij om terug te zijn.”

Binnenkort start Entertainment Today met een (wekelijkse) nieuwsbrief. Mis dit niet en schrijf je nu meteen in!

* verplicht in te vullen
Entertainment Today